Omgeving

Wat is er allemaal te doen in de omgeving?
La Vie calme ligt in Préveranges en bevindt zich in het uiterst zuidelijke puntje van het departement Cher, vlakbij de grens met het departement Creuse en het departement Allier, dat deel uitmaakt van de regio Auvergne. Het departement Cher behoorde vroeger in zijn geheel tot de provincie de Berry. Kijk hier wat er te doen is in de Berry en de Cher, Creuse, Allier.

Preveranges
Als u de helling afloopt (2 min.) bevindt zich direct beneden een speeltuin voor de kleintjes en een grote visvijver voor de liefhebber. In het dorpje bevindt zich een kleine supermarkt.

preveranges_activiteiten
De visvijver en de speeltuin in Preveranges

Markten
Bijna iedere dag van de week is er een boerenmarkt met heerlijke streekproducten.
Boussac: Donderdagochtend van 9.00-12.00
La Chatre: Zaterdagochtend van 9.00-12.00
Chateaumeillant: Vrijdagochtend van 9.00-12.00
Sidiailles: 6 woensdagavonden in de zomer. Voor het kerkje onder de bomen, vaak is er livemuziek en kan er ter plekke gegeten worden.

Verder zijn er in de buurt vele broccantes, vide greniers en boerenmarkten met producten uit de streek. In de omgeving zijn gezellige restaurantjes. |

Lac de Sidialles

Zwemmen & Sport
Op nog geen 10 km van La vie calme bevindt zich Lac de Sidiailles: een prachtig gelegen, groot recreatiestuwmeer met heerlijk strand en ruime ligweide met voldoende schaduwplekken. Er is een horecagelegenheid, je kan er waterfietsen, kanovaren, suppen, vissen, en is er een boomklimparcours Branché Aventure.
Er is tevens een prachtige wandeling mogelijk: een wandeltocht rondom het meer van 16.7 km, ( 5 uur).

Lac de Sidialles en boomklimparcours Branché Aventure

Natuurgebied
Voor vogelspotters is het een waar paradijs in natuurgebied de Brenne.

Kano
Aan de poorten van de vulkanen van de Auvergne, in het hart van de Combrailles, het verloren paradijs van buitensporten. Atleten kunnen hun grenzen opzoeken bij Sioule Loisirs.
De Gorges de la Sioule is een prachtig stuk natuur . De rivier meandert door het groene landschap. Ruige rotswanden en kastelen omlijsten dit decor. De lieflijke stroming maakt deze rivier zeer geschikt voor mensen die nog nooit gekanood hebben. Er zijn diverse verhuurbedrijven waar je een kano kunt huren. Het vervoer ter plaatse wordt geregeld door het kanoverhuurbedrijf.

Golven
In de directe omgeving zijn meerdere grote golfbanen waaronder 18 holes baan Les Drijades, kijk hier voor meer info. (27 km  afstand)
Val de Cher, 18 holes baan: klik hier voor meer info.

Wolven

De wolven van Chabrières zijn fascinerend en het grootste openluchtlabyrint van Europa is superleuk voor jong en oud.

Musea, kunst en cultuur
Le Berry is vooral bekend door de beroemde schrijfster George Sand. George Sand was een aantal jaren de minnares van Fréderic Chopin. In en rondom haar mooie landhuis in Nohant-Vic worden jaarlijks concerten georganiseerd in het teken van Chopin. Pianisten vanuit de hele wereld komen hier om te spelen. Ieder seizoen zijn er weer verschillende festiviteiten.

In Nohant-Vic op iets meer dan een half uur rijden van La vie calme ligt het huis van George Sand. Je kunt er een rondleiding krijgen en daarna heerlijk dwalen door de prachtige tuinen. Tegenover het huis bevindt zich een restaurant.

Nohant-Vic, het huis van George Sand

In la Grange zijn er elke zomer diverse pianoconcerten.
In de zomer worden er concerten en andere festiviteiten regelmatig aangeboden aan o.a. de orangerie van het kasteel van Boussac.

Kasteel in Boussac

Ook op een half uur rijden ligt de Prieuré d’Orsan, een oud klooster met eveneens hele mooie tuinen die absoluut de moeite van het bezoeken waard zijn.

Steden
Hou je ervan om steden te bezoeken, dan is Bourges (de hoofdstad van het departement Cher) een goede optie. Bourges is een mooie oude stad met een prachtige gotische kathedraal en nauwe straatjes met leuke winkeltjes.

Bourges
De kathedraal in Bourges

Een andere grote(re) stad in de omgeving die de moeite waard is om te bezoeken is bijvoorbeeld Montluçon.


Kastelen
Frankrijk is een land met enorm veel kastelen. De echte kasteel liefhebbers komen ook in de omgeving van Préveranges aan hun trekken met bijvoorbeeld het Château de Boussac (12,4 km), het Château de Culan (17,5 km) en iets verder weg het Château d’Ainay le vieil (42,3 km) en het Château de Meillant (48,8 km).

Eten in de orangerie van Chateau de Valencay is de moeite waard, als ook het bezoeken van het kasteel Chateau de Valencay. Het landgoed van Valençay is een hoge plaats van Frans erfgoed, rijk aan een unieke geschiedenis die begon in de Renaissance. Het kasteel is begiftigd met een rijk historisch meubilair en profiteert van een groot park van ongeveer vijftig hectare, afwisselend tuinen en boslandgoed. Het Château de Valençay is een van de mooiste plekjes van de Loire-vallei.

Share this: